• B-girl Law lluitarà a la fase final de la classificatòria als esdeveniments de Xangai i Budapest, per accedir als Jocs Olímpics de París 2024Laura García i l’art del breaking: Els Jocs portaran una onada de coses bones per a les persones que es vulguin dedicar professionalment al breaking”.

El breaking s’estrenarà aquest estiu a París com a disciplina olímpica. La modalitat de caràcter més urbà i artístic enfrontarà les b-girl i b-boys de tot el planeta per aconseguir la medalla olímpica. Una de les ballarines que es troba lluitant per aconseguir una plaça entre les 16 esportistes i veure’s batallant a la plaça de la Concòrdia, és Laura García.

La guanyadora del MUS 2021, dues vegades campiona del Red Bull BC One i doble campiona d’Espanya, es juga la classificatòria a les dues sèries de classificatòria olímpica a les capitals de Xangai al maig i Budapest al juny. “La meva preparació de cara a aquests dos esdeveniments, és més aviat un estat mental, de dir-me a mi mateixa, jo puc, puc ser-hi”, explica Laura García respecte a com prepara aquesta fase preolímpica.

Després d’onze anys dedicant-se al breaking de manera professional, la ballarina afronta el repte olímpic amb molta il·lusió, però sense posar-se una pressió extra per això: “Al principi sí que és veritat que estava més pressionada perquè era una cosa nova. Però ara amb tots aquests anys que porto ballant, fent un estil, i amb aquesta maduresa mental, no em poso aquesta pressió” i afegeix que, “simplement me’l prenc com un campionat més. És veritat que té certa importància, però si no arribo a aconseguir aquesta plaça, continuaré ballant”.

“He hagut de fer-me diverses preguntes: Vull arribar realment a les Olimpíades? I he necessitat treballar-les mentalment”

Laura García no només es prepara mentalment. La seva preparació física inclou rutines de resistència que permeten aguantar tres batalles. Una de les formes per aconseguir-ho és simulant amb altres persones amb què entrena, representant situacions que es pot trobar amb altres b-girls. Juga amb la música, l’espontaneïtat i cerca netejar els moviments que puguin prevenir lesions o caigudes. “M’inspira el fet d’estar entrenant amb una altra gent i altres vegades estar també sola”, explica sobre les rutines diàries.

El canvi a modalitat olímpica ha comportat modificacions en els campionats organitzats per la WDSF, en què ara separen les b-girl dels b-boys. Els esdeveniments mixtos sempre han representat l’essència del breaking “això és un art i no té gènere” però la separació de gèneres en competicions ha tingut conseqüències bones per a les dones que el practiquen: “En haver-hi més referències femenines, hi ha més noies que es animen i que diuen, doncs si ella pot, jo puc”, declara Laura García sobre els canvis que senten les ballarines.

Laura García y el arte del Breaking

Law, que ha tingut diverses lesions aquest any i motiu pel qual no va poder participar als Extreme Barcelona 2023, reflexiona sobre la duresa d’aquesta disciplina: “He tingut lesions al llarg d’aquest cicle olímpic, vaig tenir una lesió a les costelles” i sobre aquestes lesions explica: “No he parat més d’un mes a la meva vida, però sí que és veritat que els breakers, en ser tan autodidactes, ningú ens diu el que hem de fer per no lesionar-nos”.

“Jo sóc un artista, jo estic fent un art. És clar, veure’t en unes olimpíades o lluitar per un lloc olímpic, que és el cim de l’esport, ha estat un xoc i he d’estar mentalment sabent què estic fent i quina és la meva identitat”, reflexiona sobre el moment únic en què es troba i sabent que ha de tenir clar què representa per a ella el breaking.

 Desitgem molta sort a la Law per a la classificatòria olímpica i esperem veure-la als propers Extreme Barcelona 2024!