• Urban World Series, EsportCat Extreme i la Federació Catalana de Patinatge uneixen forces per la preparació intensiva d’alt rendiment 

  • Paloma Cantillo i Laia de la Romana van entrenar a la Urban Freestyle Academy amb professors qualificats 

A la temporada de 2023 i seguint un dels pilars fonamentals de Urban World Series i el circuit EsportCat Extreme, apostant sempre pel talent més jove i les noves generacions, conjuntament amb la Federació Catalana de Patinatge i enfocats en l’objectiu del 15è aniversari del Extreme Barcelona, unim forces per a realitzar la preparació intensiva d’alt rendiment per a les dues atletes femenines de Scootering: Paloma Cantillo i Laia de la Romana.

L’objectiu principal no era un altre que el de preparar-les per a competir en les competicions internacionals de més alt nivell: la primera parada del World Skate Scootering Pro Tour 2023, i que ambdues arribessin amb les eines i la seguretat en elles mateixes necessàries per a donar-ho tot a la Street Plaza.

El World Skate Scootering Pro Tour es va celebrar dins de l’Extreme Barcelona, el gran esdeveniment d’esports urbans, ja arrelat a la ciutat de Barcelona i que enguany va batre el rècord d’assistència en l’emblemàtic Parc del Fòrum durant els dies 15, 16 i 17 de setembre de 2023. 

Les dues riders van rebre classes avançades amb professors qualificats dins de les instal·lacions d’entrenament Ungravity Freestyle Academy. Els resultats van arribar amb una meritòria tercera plaça de la Paloma a la final de la competició femenina de street. El nivell de les dues atletes va augmentar substancialment gràcies a aquest programa específic d’entrenament.

 

 

L’aposta per les noves generacions i el suport en el seu camí perquè arribin alt passa per aquest entrenament constant i el poder participar en esdeveniments esportius del més alt nivell per a poder mesurar i analitzar els resultats i així utilizar-ho per a continuar millorant. 

Aquest entrenament va sorgir de la necessitat d’impulsar l’esport femení i donar visibilitat a totes les nenes i joves volen competir i que tenen el talent per fer-ho, i serveixin de referent a totes les generacions que vindran després.

Durant dos mesos van estar realitzant entrenaments específics per a competir al World Skate Scootering Pro Tour, i no només això, ja que passat el 15è aniversari de l’Extreme Barcelona, Paloma Cantillo es va coronar campiona per segon any consecutiu amb medalla d’or al Campionat d’Espanya de Scootering celebrat a Santander el 19 de novembre de 2023. Laia por la seva part va aconseguir una 4ta posició.