• Debut Olímpic del BMX Freestyle als Jocs de Tòquio 2021
    • Logan Martin i Charlotte Worthington primers bikers de la història en endur-se la medalla d’or

Logan Martin i Charlotte Worthington passaran a la història com els primers bikers que aconsegueixen l’or en el debut olímpic de l’BMX Freestyle, durant els Jocs de Tòquio 2021 mentre que el campió de l’Extreme Barcelona 2020, Daniel Dhers, aconsegueix la medalla de plata per Veneçuela .

Logan Martin no dóna lloc a la sorpresa i fa un doblet històric. El rider australià demostra una vegada més que està un esglaó per sobre dels seus rivals i aconsegueix en un 2021 pletòric, el doblet al campionat del món i l’or olímpic. Logan només va necessitar la primera ronda per col·locar-se líder de la final i no baixar d’aquesta posició, un 93.30 li va ser suficient per sentenciar l’or.

El bike frontflip marca de la casa va ser el truc més èpic del seu repertori, sense oblidar el gran transfer downside 360 ​​tailwhip i la traca de frontflips, 540 flairs i 720S amb un flow increïble, la seva bmx sembla que porti un motor incorporat.

La plata va ser per a un dels BMXers campions de l’Extreme Barcelona. El nostre amic Daniel Dhers es va penjar la medalla amb una última ronda in extremis que li va donar la segona plaça final. El rider va ser una vegada més, un dels més sòlids a la competició, combinant bé l’ús de tots els mòduls del park amb trucs perfectament executats com la seva 720 no hands, cashroll, 360 tailwhip o flairwhips. Un 92.05 va ser la puntuació que li va merèixer aquesta medalla.

Tancant el podi, el britànic Declan Brooks va sorprendre a tots amb la desmesurada alçada en tots els trucs que va realitzar en les seves rondes volant mig metre per sobre de la resta de participants. A destacar dues de les seves bombes: el doble backflip en l’obstacle més gran de l’park i el frontflip Turndown en aquest mateix funbox. Un 90.80 va ser la puntuació que li va atorgar la medalla de bronze.

Gran Bretaña destrona a la campiona del món i aconsegueix l’or

A la final femenina totes les mirades estaven posades en Hannah Roberts, la campiona del món era la promesa predilecte i havia donat molt bones sensacions a les classificatòries del dia anterior però finalment, ha estat la britànica Charlotte Worthington la que s’ha alçat amb la glòria olímpica a Tòquio.

Amb una puntuació de ni més ni menys que 97.50 l’anglosaxona ha estat la gran triomfadora i ens ha delectat a tots amb dos bangers que pugen el llistó de l’BMX femení. Un frontflip de dimensions descomunals al gran spine i un world first en competició femenina, un tros de 360 ​​backflip que ha deixat a tots amb la boca oberta.

La campiona del món americana ha hagut de conformar amb la plata i ull que la seva puntuació va ser també altíssima, concretament un 96.10 ha estat el resultat de la primera de les seves dues rondes. Un gran backflip, trànsit tailwhip i un frontflip al spine llarg han estat les seves maniobres més ressenyables.

El podi de Tòquio l’ha tancat la rider suïssa Nikit Ducaroz que amb una ronda sòlida i un 89.20 ha aconseguit col·locar-se al tercer esglaó de podi.

Extreme Barcelona, próxima cita para el Campeonato de España de BMX

Els propers 25 i 26 de Setembre el Parc de al Fòrum de Barcelona acollirà les finals masculina i femenina del Campionat d’Espanya de BMX dins de l’Extreme Barcelona que torna amb un elenc de destacats riders internacionals amb ganes d’exhibir els seus millors trucs.

Una onzena edició que aposta per la cultura urbana més que mai i oferirà noves experiències vinculades a l’art i la música. Aconsegueix aquí la teva entrada!