•  l’Skate, l’Scooter, BMX seran els esports d’aquesta edició de l’EsportCat Extreme

  • Tarragona, Palau Solità i Plegamans, Lleida, Figueres i Calafell seràn les parades d’aquest 2023

L’Extreme Barcelona torna a viatjar pels skateparks del territori català amb la segona edició de l’EsportCat Extreme, un circuit català d’esports urbans creat l’any 2022 per donar a conèixer aquestes disciplines pel territori català. 

“Després de la bona estrena l’any passat, Esportcat fa un pas endavant apostant de nou per una competició que recorrerà Catalunya per descobrir nou talent local en el món dels esports urbans. Volem augmentar la pràctica d’aquestes disciplines, especialment entre les noies, en el marc d’un esdeveniment internacional de gran prestigi com l’Extreme Barcelona”, ha afirmat la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula. També ha destacat que el Govern dona suport a aquestes proves partint del concepte d’esport circular: “són proves estimulants per atraure nous practicants i motivar la base, alhora que portem els esports urbans a diversos punts del territori català, de manera que anem a buscar el talent allà on destaca”.

L’EsportCat Extreme torna a comptar amb el suport de la secretaria general de l’Esport i l’Activitat Física i també de les federacions catalanes de Patinatge, Ciclisme i Ball que acullen les disciplines urbanes i que participaran activament en la gestió esportiva de cadascuna de les proves d’aquest any.

 

 Com per exemple, integrant totes les parades de l’EsportCat Extreme dins de l’agenda de competició de les lligues d’scooter i skate, un acord amb la federació catalana que permetrà l’impuls del talent català en dues disciplines cabdals en el món dels esports urbans. 

Eduard Casals, vicepresident primer de la Federació Catalana de Patinatge, veu satisfactòriament la creació de nous circuits d’esports urbans “Considerem que l’EsportCat Extreme 2023 serà un altaveu per promocionar i consolidar l’skateboarding i l’scooter al nostre país, dues de les disciplines de roda petita que més han crescut en els darrers dos anys en nombre de clubs i llicències federades.” 

Com a novetat en el circuit s’estrena el Breaking, amb el suport de la Federació Catalana de Ball, una disciplina que farà el seu salt als esports Olímpics a París 2024.  

En aquesta edició, l’EsportCat Extreme viatjarà per cinc ciutats catalanes durant els mesos d’abril i setembre: 

  • Tarragona 29 d’abril 
  • Palau Solità i Plegamans 20 de maig 
  • Lleida 1 I 2 de juny 
  • Figueres 1 de juliol 
  • Calafell 2 de setembre 

Els millors classificats en les quatre disciplines aconseguiran una plaça per competir a les competicions internacionals de l’Extreme Barcelona, un dels esdeveniments punters d’esports urbans que aquest any compleix 15 anys. 

Victor Casanovas, director de l’Extreme Barcelona comenta que “des de la creació de l’Extreme Barcelona al 2008, hem volgut impulsar i donar a conèixer els esports urbans.”  I afegeix que, “L’EsportCat Extreme és un bon projecte per donar a conèixer a tots aquells joves riders que somien competir al costat dels seus ídols i, fomentar la pràctica d’aquests esports urbans que avui dia són olímpics.” 

L’EsportCat Extreme comença la seva aventura pels skateparks catalans per continuar descobrint nou talent local en els esports urbans, uns esports que any rere any creixen en nombre de participants dins del territori català.