L’Extreme Barcelona col·labora amb el programa l’Escola fa esport a la ciutat i apropa els esports urbans als nens i nenes de la ciutat

  • Aquesta setmana es duen a terme diferents cursets d’iniciació als esports urbans a nens i nenes de Barcelona de la mà de l’Extreme Barcelona.

  • Al voltant de 3.000 alumnes de 50 escoles participen al programa l’Escola fa esport a la ciutat de l’Ajuntament de Barcelona.

Des dels seus inicis l’Extreme Barcelona treballa per apropar els esports urbans com són l’skate o l’scooter als més petits. És per això que sota el programa l’Escola fa esport a la ciutat de l’Ajuntament de Barcelona, l’equip esportiu de l’Extreme Barcelona organitza sessions específiques per explicar els fonaments als més petits de la ciutat.

 

Al llarg de tota aquesta setmana, un total de 3.000 alumnes de primària i secundària de 50 escoles de Barcelona passen per l’esplanada del Fòrum. Al llarg del curs escolar han practicat i conegut els esports urbans de la mà dels professors i professores d’educació física i ara és el torn de fer un salt més. Els monitors de l’Extreme Barcelona els hi ensenyen les bases de l’skate i l’scooter amb explicacions teòriques i exercicis pràctics en un espai preparat per a l’ocasió amb mòduls d’iniciació. Al final de cada sessió, d’aproximadament 35 minuts cada una, els monitors ofereixen una exhibició tant d’skate com d’scooter.

 

L’objectiu del programa escolar és que els nens i nenes puguin descobrir nous esports, provar diferents modalitats i aconseguir reptes esportius. A més, també es tracta d’una plataforma per crear la primera base d’esportistes que, en un futur, podrien arribar ben lluny a nivell competitiu. Sobretot en un context com l’actual, en què tant l’skate com el BMX ja són esports olímpics, que debutaran aquest proper estiu als Jocs Olímpics de Tokio.

 

La setena edició dels cursos de skate i scooter de l’Extreme Barcelona sota el marc de l’Escola fa esport a la ciutat ha estat marcat per les restriccions marcades pel protocol Covid. S’ha organitzat l’activitat mantenint els grups bombolla dels nens/es a l’escola, per tal de garantir-ne la seguretat. A més, en tractar-se d’una activitat a l’aire lliure permet que es dugui a terme sense problemes.