Torna l’imaginExtreme Barcelona, tornen els millors riders

El compte enrere per l’imaginExtreme Barcelona està arribant als seus moments finals. D’aquí una setmana, alguns dels millors riders del món es citaran a Barcelona per la desena edició de l’imaginExtreme Barcelona. Després de conèixer els dos escenaris on es disputaran les competicions de skate, scooter, BMX i roller freestyle, avui presentem quines figures mundials vindran a competir, el 7 i 8 de novembre, al Parc del Fòrum de Barcelona.

Davant la difícil situació sanitària que travessa Catalunya, l’imaginExtreme Barcelona prendrà les màximes mesures de seguretat per tal de garantir la salut de tots els esportistes, de l’organització i de totes les persones que fan possible l’esdeveniment. Algunes d’aquestes mesures són la creació de grups bombolla reduïts, per evitar la interacció entre riders o permetre només l’accés a aquelles persones implicades directament amb l’esdeveniment al Parc del Fòrum. 

D’altra banda, els riders només podran assistir a les seves competicions o entrenaments, i no podran quedar-se pel Fòrum a veure les altres modalitats. També, els esportistes estan seguint tots els mecanismes de prevenció que imposa el govern espanyol i els dels seus països, per tal d’arribar a Barcelona de forma segura. A aquestes mesures s’hi sumarà la distància de seguretat, la bona higiene de mans i la mascareta, que serà obligatòria durant tot l’esdeveniment. Finalment, l’espai es netejarà amb freqüència per tal de garantir al màxim la seguretat de totes les persones implicades. 

Skate masculí i femení

Una de les modalitats més conegudes als esports urbans és l’skateboard. La seva popularitat és de tal magnitud, que al 2021 tindrà el seu debut olímpic als Jocs de Tòquio. A l’imaginExtreme Barcelona, riders com Matias dell Olio, Danny Leon, Vincent Milou, Gustavo Ribeiro o Alex Decunha es veuran les cares al Barcelona Street Plaza per tal d’oferir els millors trucs i buscar la victòria.

La bateria de noms és molt llarga, però només amb els riders mencionats ja podem veure la representació internacional de primer nivell que tindrà l’imaginExtreme Barcelona, amb skaters sudamericans (Dell Olio) i europeus (Milou, Ribeiro, Decunha…). El rider espanyol Danny León, considerat per molts com al millor del país, serà un dels grans atractius de l’esdeveniment.

Pel que fa a la competició femenina, cal destacar els noms de les espanyoles Paola Flores i Mar Barrera, guanyadora dels World Roller Games 2019, celebrats l’any passat a Barcelona. En aquesta modalitat també hi haurà representació internacional, com per exemple l’holandesa Keet Oldenbeuving.

BMX, amb Sergio Layos i Roomet Säälik

Les competicions d’aquest popular esport, que també tindrà el seu debut olímpic als Jocs de Tòquio del 2021, es duran a terme al Catalunya Central Park. A l’imaginExtreme Barcelona vindran els millors riders europeus, i noms com Sergio Layos, Eric Ponce o Roomet Säälik, són sinònim d’espectacle. Un dels principals atractius serà el estoni Säälik, que amb la seva polivalència amb l’scooter i el BMX, podrà oferir els millors trucs en les dues modalitats.

Scooter, park i street

Pel que fa a les competicions d’scooter, aquestes es disputaran en els dos escenaris de l’imaginExtreme Barcelona; el Catalunya Central Park i el Barcelona Street Plaza. En la modalitat street, es podran veure riders com Luis Barrios, Jonathan Perroni, Dante Hutchinson, Richard Zelinka o Auguste Pellaud. L’últim, el francès Pellaud, ve de guanyar el World Street Final, i arribarà a Barcelona amb ganes de demostrar el seu domini.

Pel que fa a la modalitat del scooter park, riders com Dante Hutchinson (que també competirà a street) Richard Zelinka o Esteban Cloot, hauran de disputar-se la victòria amb Roomet Säälik, el polivalent rider que competeix en BMX i scooter a l’imaginExtreme Barcelona.

Roller freestyle, street i park amb molta presència internacional

La quarta de les disciplines a les quals es competirà a l’imaginExtreme Barcelona és el roller freestyle. Conegut popularment també com inline, a Barcelona es podran veure els millors riders masculins i femenins en les disciplines de park i street. 

Pel que fa als homes, a la disciplina park es comptarà amb riders com Nicolas Servy, Julian Coulter o Raul Quiles, que arribarà com a vigent campió del Campionat d’Espanya de roller freestyle. En la modalitat femenina també hi haurà riders de gran nivell, com Mery Muñoz, Amandine Condroyer o Sara Vilella, la guanyadora de la darrera edició de l’imaginExtreme Barcelona, al 2018. 

En la modalitat d’street només hi haurà competició masculina, i riders com Yuri Bothelo o Michael Prado es disputaran la victòria al Barcelona Street Plaza del Parc del Fòrum.

L’imaginExtreme Barcelona, a porta tancada

Recordem que aquesta desena edició de l’imaginExtreme Barcelona s’haurà de celebrar a porta tancada. L’actual situació sanitària, derivada de la pandèmia de la Covid-19, ha obligat a l’organització, juntament amb les autoritats locals a prendre la difícil decisió de celebrar l’esdeveniment sense públic. Tot i això, l’esdeveniment es podrà seguir per Esport3, el canal de Youtube d’Urban World Series, via EdgeSport a nivell internacional i per l’Olympic Channel.