El Catalunya Central Park i el Barcelona Street Plaza, escenaris de l’imaginExtreme Barcelona

Queda poc més d’una setmana perquè torni l’imaginExtreme Barcelona al Parc del Fòrum i els últims detalls de l’esdeveniment surten a la llum. Després de dos anys sense el festival d’esports urbans, Barcelona tornarà a acollir els millors riders espanyols i internacionals per competir en les modalitats de skate, scooter, BMX i roller freestyle. 

Les novetats que presentem avui són els dos escenaris on es viuran totes les competicions; el Catalunya Central Park i el Barcelona Street Plaza. Aquest any, com a mesura excepcional, els dos parks estaran situats a l’auditori 1 del Parc del Fòrum. Aquesta mesura s’ha près per reduir la mobilitat dels esportistes i optimitzar al màxim la retransmissió televisiva, única forma de seguir l’esdeveniment. 

CATALUNYA CENTRAL PARK

El Catalunya Central Park és un dels eixos principals de l’esdeveniment pel que fa a competició, ja que en aquest escenari s’hi celebraran les competicions de 3 modalitats: BMX, scooter i inline.

Enguany, el Catalunya Central Park variarà totalment respecte el que s’ha vist en anteriors edicions. Primer de tot, la seva construcció anirà a càrrec de Seven Mila Parks, amb una col·laboració amb Hurricane Parks, que li donarà un format diferent al d’altres anys. El Catalunya Central Park comptarà amb 800m2 de superfície (40x20m) amb mòduls espectacularment grans, que permetran als riders volar més alt i fer trucs de més dificultat.

Imatge del Catalunya Central Park

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El Park consta d’una línia central composada per 2 jump box, un spine i un funbox amb un rainbow hubba que farà les delícies dels atletes. Als costats, trobarem les parets dels quarters i wallrides que arribaran fins als 4,3m d’alçada. Això permetrà als riders agafar grans velocitats, per poder volar i realitzar trucs espectaculars. En definitiva, un parc gran i molt complet que suposarà tot un repte per als aspirants a les medalles.

BARCELONA STREET PLAZA 

El Barcelona Street Plaza serà una instal·lació exclusiva per les competicions de la disciplina street. La seva construcció també anirà a càrrec de Seven Mila Parks amb una col·laboració amb California Skateparks Europe. El trobarem situat al costat del Catalunya Central Park, a l’auditori 1 del Parc del Fòrum i serà l’escenari de les modalitats street de skate, scooter i roller freestyle.

Imagen del Barcelona Street Plaza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’escenari street també augmenta les seves mesures respecte la passada edició (45x15m) cosa que els/les atletes agrairan, al tenir més espai entre mòduls. El Barcelona Street Plaza es basa en un conjunt de rails i hubbas a diferents alçades, limitat a un costat per una paret de quarterpipes i per plans inclinats a l’altre. El mòdul més important serà el gran kink rail elevat, ja que posarà a prova als atletes més engorilats. En resum, un recorregut molt tècnic i perfecte per enllaçar diferents mòduls en una ronda.

L’imaginExtreme Barcelona, a porta tancada

Recordem que aquesta desena edició de l’imaginExtreme Barcelona s’haurà de celebrar a porta tancada. L’actual situació sanitària, derivada de la pandèmia de la Covid-19, ha obligat a l’organització, juntament amb les autoritats locals a prendre la difícil decisió de celebrar l’esdeveniment sense públic. Tot i això, l’esdeveniment es podrà seguir per Esport3, el canal de Youtube d’Urban World Series, via EdgeSport a nivell internacional i per l’Olympic Channel.