Una de les principals novetats de l’imaginExtreme Barcelona 2016 és la seva col·laboració amb el projecte 3STYLEBCN. Es tracta d’una competició de skate que es duu a terme en els tres skateparks de la ciutat: el de Les Corts, La Mar Bella i Les Roquetes.

Aquest circuit s’ha creat gràcies als Casals de joves dels diferents districtes, amb el suport del Ajuntament de Barcelona, el Consell de l’Esport Escolar de Barcelona, la Fundació Convivim Esportivament, els equips d’educadors socials del carrer (APC) i entitats i equipaments municipals juvenils.

Amb aquesta competició es vol desenvolupar la promoció social dels joves mitjançant l’esport, així com donar l’oportunitat als riders locals de demostrar el seu potencial. I per això, 3 guanyadors de les proves podran participar en la categoria OPEN de l’imaginExtreme Barcelona del proper 18 i 19 de juny.

S’ha establert un format bàsic de competició que posteriorment s’adapta a cadascuna de les competicions. A més, es divideix als joves en 3 categories:

Amateur: joves entre 12 i 18 anys amb un nivell baix o intermedi

Pro: per a joves entre 12 i 23 anys amb un nivell alt

Femenina

Calendari

Primera parada: skatepark dels Corts (12 de març)

Segona parada: skatepark de la Mar Bella (9 d’abril)

Tercera parada: skatepark dels Roquetes (28 de maig)

*Aquest calendari està subjecte a possibles canvis per meteorologia.