• En l’Extreme Barcelona es va disputar la primera competició de PARABMX, pionera a Europa

     

  • Va encapçalar el projecte Julián Molina, rider de BMX conegut per la seva trajectòria i història personal

En el 15è aniversari del Extreme Barcelona, es va dur a terme la primera competició de PARABMX, un esdeveniment que va marcar una fita important i va derrocar barreres significatives en el món dels esports urbans. Aquesta competició internacional pionera a Europa va comptar amb el suport i la col·laboració de l’Extreme Barcelona, al costat de Proyecto111, 360bs i parabmxfreestyle, representant un pas endavant en la promoció i el reconeixement de l’esport inclusiu i adaptat a nivell mundial.

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa era recolzar i promoure l’esport paralímpic. L’Extreme Barcelona va introduir aquesta competició de prova amb l’esperança que els esports urbans també tinguessin un lloc en el programa paralímpic, la qual cosa suposava un avanç significatiu en la inclusió esportiva.

La competició va ser liderada per Julian Molina, un destacat atleta de BMX que va perdre la seva cama esquerra en un accident mèdic quan era nen. Malgrat aquesta tragèdia, Julián mai va abandonar la seva passió pel BMX i es va convertir en un referent en aquest esport extrem.

Julian va començar el seu viatge en el món del BMX a una edat primerenca i, malgrat tenir una bicicleta inicial de baixa qualitat, va començar a aprendre trucs veient vídeos de videojocs i ràpidament es va destacar en l’esport. La seva història es va fer àmpliament reconeguda pels mitjans, que li van dedicar documentals i reportatges. Encara que no buscava ser un model a seguir, la seva història va inspirar a molts, emfatitzant la importància de superar les tragèdies i buscar solucions en lloc de problemes.

Quant als seus plans futurs, Julián té un objectiu clar: portar el ParaBMX als Jocs Paralímpics. Malgrat ser un pioner en aquest esport, està decidit a donar visibilitat a altres talents que sovint passen desapercebuts i considera que els Jocs Paralímpics són l’escenari ideal per a aconseguir-lo.

Aquesta competició en el marc de l’Extreme Barcelona va reunir atletes internacionals adaptats que van exhibir la seva dedicació i passió competitiva en mostrar els seus millors trucs en els diferents mòduls de la Street Plaza. El campionat tenia un objectiu clar: enviar un missatge de suport a l’esport inclusiu i adaptat. La presència del PARABMX en l’oferta esportiva del 15 aniversari va ser una afirmació poderosa que tots els individus, independentment de les seves habilitats, mereixen l’oportunitat de competir i demostrar el seu talent en un escenari internacional.